Напад на Михайлика: стан активіста стабільний, але кулю з легені видалять лише через місяць

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Лікарі зможуть витягти кулю з легені одеського політика і ведучого Олега Михайлика не раніше ніж через місяць, повідомив в Facebook його колега Ігор Бичков.

«Щодо операції, про яку багато хто питає: операція буде проведена після того, як легеня відновиться, і витягати кулю буде не так травматично, як відразу після травми», — повідомив він.

Таку тактику лікування схвалили лікарі, які спеціалізуються на хірургії органів грудної клітки (торокальні хірурги). Те, що куля залишається в тілі, не повинно погіршити стан здоровʼя Михайлика.

Замах на Михайлика стався ввечері 22 вересня. У нього стріляли з пістолета і поранили в груди. Вранці 23 вересня він прийшов до тями в лікарні, йому надали охорону. 25 вересня поліція повідомила, що за підозрою у замаху на Михайлика затримали трьох чоловіків. За інформацією поліції, вони — члени злочинного угруповання, які влітку брали участь у перестрілці в Одесі. 27 вересня Київський районний суд Одеси заарештував без права застави всіх підозрюваних: Торніке Нагладзе, Манучара Варшанідзе і Лашу Герасіна.