Американка звинуватила в насильстві свого друга з Facebook і подала позов. Але не проти ґвалтівника, а проти соцмережі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мешканка Техасу подала позов проти компанії Facebook, заявляючи, що соцмережа підтримує торгівлю людьми, повідомляє Reuters.

Крім Facebook, відповідачами за позовом виступають сайт backpage.com і його засновники. Жінка стверджує, що у віці 15 років її зґвалтував, побив і змусив займатися проституцією один з друзів, з яким вона познайомилася на Facebook.

Згідно з документами, жінка в 2012 році подружилася на Facebook з користувачем, який, як пише агентство, знав кількох її реальних друзів. Сама постраждала мала непрості стосунки з матірʼю і покинула домівку разом з підозрюваним. Пізніше, за її твердженням, він зґвалтував її, побив і змусив займатися проституцією. Також він викладав її фото на сервіс backpage.com, який влада США закрила в квітні.

У своєму позові американка наполягає, що компанія Facebook не доклала достатньо зусиль для того, щоб перевірити особу цього користувача, а також не попередила її про те, що соцмережею можуть користуватися торговці людьми.

Між тим, наприкінці вересня Facebook почав тестувати сервіс знайомств Facebook Dating в Колумбії. Сервіс інтегрований в мобільний додаток Facebook і недоступний з персональних компʼютерів.