Стала відома причина смерті французького шансоньє Шарля Азнавура

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Стала відома причина смерті французького шансоньє Шарля Азнавура

Wikipedia

Французький співак вірменського походження Шарль Азнавур помер від серцево-легеневої недостатності. Про це йдеться в результатах розтину, повідомляє видання Le Monde.

Зазначається, що виконавець помер вранці 1 жовтня внаслідок гострого набряку легенів. Тіло співака виявили у ванній кімнаті його будинку. Правоохоронці розглядали версію смерті через утоплення, але тепер вона спростована.

«Підозрілий характер смерті можна виключити, але обставини смерті точно невідомі», — розповів журналістам прокурор, який веде цю справу.

Знаменитий французький співак, композитор і актор Шарль Азнавур помер у своєму будинку на півдні Франції в ніч на понеділок, 1 жовтня. Йому було 94 роки. Він написав понад 1 300 пісень, зіграв у 60 фільмах, тираж його дисків перевищив 200 мільйонів. Був удостоєний вищих державних нагород Франції та Вірменії. За результатами опитування журналу Time і CNN 1998 року визнаний найкращим естрадним виконавцем XX століття.

Шарля Азнавура поховають у комуні Монфор-лʼАморі, неподалік від Парижа. Дата похорону поки невідома. При цьому влада Франції може провести в Єревані церемонію, на якій віддадуть шану Азнавуру. Захід планують приурочити до саміту Міжнародної організації Франкофонії, який відбудеться в столиці Вірменії 11—12 жовтня.