Видання Insider покинули всі журналісти. Власник шукатиме нову команду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Інтернет-видання Insider покинули всі журналісти, повідомила в коментарі theБабелю головний редактор видання Тетяна Ніколаєнко.

Вона підтвердила інформацію про те, що з редакції пішли усі журналісти, не назвавши причин такого рішення. Крім того, Ніколаєнко додала, що власник видання Олексій Тамразов вже оголосив про те, що шукатиме нову команду. На своїй сторінці у Facebook головний редактор Insider повідомила, що «всі її [журналісти] пішли разом з нею».

Окрім того, на своїх сторінках в соцмережах цю інформацію підтвердили журналісти видання Влад Красінський та Оксана Денисова.

На початку серпня Тамразова затримали начебто при спробі дати прокурору хабар — $200 тис. Тамразов, за версією слідства, просив прокурора допомогти зняти арешт з майна у кримінальному провадженні, повʼязаному з діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича. Наступного дня Печерський районний суд заарештував Тамразова на два місяці з заставою в 3 млн грн. 13 серпня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

За тиждень — 21 серпня — співробітники ГПУ знову затримали Тамразова. За даними правоохоронців, він є підозрюваним в іншому провадженні, повʼязаному з діяльністю «Укргазвидобування» і «Нафтогазу», — ухилення від сплати податків, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, шахрайство.

Наприкінці серпня за керівника видання Insider і екс-заступника глави правління «Укргазвидобування» Олексія Тамразова внесли заставу в 20 млн грн.