Комітет Ради підтримав зняття недоторканності з нардепа від «Опоблоку» Дунаєва

Дата:
Комітет Ради підтримав зняття недоторканності з нардепа від «Опоблоку» Дунаєва

Facebook / Opposition Bloc

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Сергія Дунаєва («Опозиційний блок»).

«Подання є законним, оскільки зроблене належним субʼєктом внесення. Окремі зауваження щодо достатності обґрунтованості та достатності подання зазначені у висновку», — сказав голова комітету Павло Пинзеник («Народний фронт»).

НАБУ підозрює Дунаєва в декларуванні неправдивої інформації у 2015 році. Досудове розслідування детективи бюро провадять з грудня 2017 року.

Дунаєв указав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших. Проте вони в електронній декларації нардепа за 2015 рік не вказані, тому в НАБУ вважають, що це може свідчити про внесення недостовірної інформації.

Подання про зняття недоторканності з Дунаєва генпрокурор Юрій Луценко підписав 17 вересня . Таке ж подання та притягнення до кримінальної відповідальності він підписав на колег Дунаєва із фракції «Опоблоку» — Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова.