Нардепа Барну викликають на Регламентний комітет за те, що він обматюкав журналіста в Раді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутата Верховної Ради Олега Барну (БПП) викликали на засідання Регламентного комітету після того, як він обматюкав журналіста, пише в Twitter рух «Чесно».

2 жовтня на сторінці в Facebook журналіст «1+1» Ігор Колтунов виклав відео, де намагався поставити питання про кнопкодавство депутату. Журналіст запитав у Барни, чи не соромно йому голосувати за інших та навіщо він цим займається. У відповідь депутат сказав буквально таке: «Ти якого дідька до мене підійшов, на *** пішов бігом!». Також Барна поцікавився в журналіста, чи не є той представником «нетрадиційної орієнтації».

Після цього депутат попросив вибачення за свою поведінку.

Це далеко не перший скандальний епізод за участю Барни.

1) Яценюк і квіти

Мабуть найвідоміший інцидент за участю нардепа стався 11 грудня 2015 під час виступу в Верховній Раді премʼєр-міністра Арсенія Яценюка. Тоді Барна, підійшовши до нього з букетом квітів, запропонував покинути трибуну. Яценюк відмовився, і Барна спробував віднести премʼєра від трибуни. Це спровокувало бійку з депутатами від «Народного фронту».

2) Запрошення до готелю

Ще один скандал стався в 2016 році. Тоді три депутатки Верховної Ради від «Самопомочі» — Вікторія Войцицька, Ірина Подоляк та Олена Сотник просили Регламентний комітет покарати Барну за його сексистські висловлювання. В ефірі однієї з телепрограм він, звертаючись до жінок-депутатів від «Самопомочі», сказав: «Готель «Україна», 519-й номер, завжди ввечері я там перебуваю. Заходьте, буде приємно і корисно, питань немає».

Не тільки Барна, але й президент США Дональд Трамп дозволяє собі ображати жінок і журналістів. На прес-конференції 1 жовтня він образив журналістку АВС News Сесілію Вегу, заявивши, що вона «ніколи не думає».