Комітет Ради з нацбезпеки підтримав санкції проти каналів NewsOne і 112. Їх можуть позбавити ліцензій

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Комітет Ради з нацбезпеки підтримав санкції проти каналів NewsOne і 112. Їх можуть позбавити ліцензій

Борисовський Євген / УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підтримав проект постанови парламенту про персональні санкції, повʼязані з роботою телеканалів 112 та NewsOne. За це рішення проголосували девʼять з 12 членів комітету.

Санкції передбачають низку обмежень, включно з позбавленням ліцензій каналів, заборону користуватися радіочастотами та блокування активів. У проекті постанови сім компаній, до яких пропонують застосувати санкції: «Аріадна ТВ», «Новий Формат ТВ», «ТВ Вибір», «Телерадіокомпанія «112-ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ» і «Новини 24 години». Перші шість компаній повʼязані з телеканалом 112, а осатння — з NewsOne.

Рада не зможе самостійно запровадити ці санкції. Вона повинна звернутися до Ради національної безпеки та оборони з пропозицією затвердити їх.

За словами депутата Верховної Ради Мустафи Найєма, також планується застосувати санкції проти екс-глави Адміністрації президента Віктора Медведчука та повʼязаних з ним субʼєктів господарювання.

20 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку NewsОne з метою зʼясувати, чи дотримується супутниковий телеканал норм чинного українського законодавства. Служба безпеки вимагає від Нацради перевірити NewsOne через використання в ефірі фраз «партія війни» та «братовбивча війна».

У кінці серпня NewsOne перейшов під керівництво колишнього першого заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова. Телеканал 112 повʼязують із Медведчуком.