Roshen попередила кримчан, що солодощі компанії на півострові краще не купувати

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Кондитерська корпорація Roshen попереджає: уся її продукція, що може з’явитися в анексованому Криму, прострочена. Про це йдеться у відкритому листі на сайті компанії.

«Продукція кондитерської корпорації Roshen, яка може виявитися у продажу в Криму, не придатна до вживання. Термін придатності такої продукції закінчився, щонайменше, на початку 2018 року, відповідно, вона може бути небезпечна для здоровʼя», — йдеться в листі.

Компанія пояснює: цукерки з російськими обгортками випускали лише на Липецькій фабриці в Росії. Але оскільки з 1 квітня 2017 року на цій фабриці повністю зупинили виробництво — свіжих солодощів з російськими етикетками бути не може.

«Потужності фабрики законсервовані, персонал скорочений. Жодне інше підприємство Roshen не виробляло і не виробляє цукерки з російськими етикетками», — стверджують у компанії.

Roshen також нагадує, що продукція корпорації, вироблена в Україні, на російському ринку не продається з 2013 року.

24 квітня 2015 року Головне слідче управління Слідчого комітету Росії наклало арешт на майно Липецької фабрики. Загальна вартість арештованого майна оцінюється в 2 млрд рублів (870 млн грн)

У вересні Басманний районний суд Москви продовжив термін арешту, накладеного на кондитерську корпорацію Roshen в Липецьку. Термін забезпечувального арешту, накладеного на 12 обʼєктів нерухомості, продовжено до 13 грудня 2018 року.