Адвокат Сенцова: режисера збираються годувати примусово, якщо йому погіршає

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Адвокат Сенцова: режисера збираються годувати примусово, якщо йому погіршає

УФСИН России по Ямало-Ненецкому автономному округу

Російський адвокат Дмитро Дінзе стверджує, що українського режисера Олега Сенцова в колонії почнуть годувати примусово, якщо стан його здоровʼя різко погіршиться, повідомляє «Крим.Реалії».

«В останній мій приїзд у нього розвивалася гіпоксія, повʼязана з недостатнім забезпеченням киснем внутрішніх органів і крові. Це все разом з тим, що він не приймає ніякої їжі. Колонія, звичайно, дуже стурбована його станом», — розповів Дінзе.

Адвокат збирається відвідати Сенцова в колонії в пʼятницю, 5 жовтня. Стан його здоровʼя Дінзе називає «стабільно поганим».

2 жовтня Дінзе заявляв, що стан здоровʼя Сенцова погіршився. Російська влада після медичного огляду режисера в лікарні Лабитнангі 28 вересня заявила, що його здоровʼя «залишається стабільним».

30 вересня «Нова газета» повідомила, що Росія згодна відпустити Сенцова в обмін на російських громадян, заарештованих у США. Видання додало, що Москва готова обговорювати таку «гуманітарну акцію» тільки безпосередньо з Вашингтоном. Офіційно ні в Росії, ні в США, ні в Україні цю інформацію не підтвердили.