Вночі: США зупинили постачання нафти в Китай, Путін підписав скандальний закон про підвищення пенсійного віку, а у світі через селфі загинули понад 250 осіб

Автор:
Олена Мельник
Дата:

США зупинили постачання нафти в Китай

Thomas Peter-Pool / Getty Images

В контексті торгової війни США повністю припинили постачання сирої нафти в Китай. У липні в країну надійшли 10,5 млн бар. американської нафти, за серпень поставки склали 9,7 млн бар. Максимальний показник був у травні — 13,9 млн бар. Проте в вересні США надали Китаю всього 0,6 млн бар. За даними Управління енергетичної інформації, загальний обсяг експорту нафти в США за травень перевищив позначку 2 млн бар. в день, причому більше 1 млн бар. призначені для поставок в Азію.

У світі через селфі загинули понад 250 осіб

Olivier Fahrni / Unsplash

У світі за останні шість років через селфі загинули 259 осіб. До таких висновків прийшли науковці Всеіндійського інституту медичних наук в Нью-Делі, вивчивши статистику смертей з жовтня 2011 року по листопад 2017 року. Найчастіше любителі селфі тонуть, потрапляють під різні види транспорту, — наприклад, намагаючись сфотографуватися на тлі поїзда та розбиваються, впавши з висоти. Найбільше смертей через селфі в Індії, а також в Росії, США і Пакистані.

Путін підписав скандальний закон про підвищення пенсійного віку в Росії

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон, який передбачає поетапне підвищення пенсійного віку в країні на пʼять років. Документ 27 вересня ухвалила Держдума РФ. Жінки виходитимуть на пенсію в 60 років, чоловіки — в 65. Пенсійний вік в Росії підвищуватимуть поетапно — з 2019 року. У Росії також зʼявиться нова категорія громадян — особи передпенсійного віку. Це жінки після 55-ти та чоловіки після 60-ти років. Водночас ранній вік виходу на пенсію зберігається для силовиків та низки пільговиків. Саме проти цього закону на початку вересня в Росії відбулася масштабна акція протесту, яка переросла в сутички з поліцією та масові затримання демонстрантів.

Haber Turk: отруйник Скрипалів причетний до вбивства в Туреччині чеченського полковника

Haber Turk

Полковник ГРУ Росії Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, був одним з ліквідаторів, група яких у 2015 році в Стамбулі вбила чеченського польового командира з «непримиренних» Абдулвахіда Едельгерієва. Чепіга брав участь у спецоперації ГРУ як «Андрій Шолхов». Видання Haber Turk публікує фото з камер спостереження. Агентство, коментуючи відмінності в рисах обличчя на наданих фотографіях, передбачає, що Чепізі могли зробити легку пластичну операцію до або після ліквідації Едельгерієва.

Ілон Маск придумав блоки для будівництва за принципом Lego

OnInnovation / Flickr

Американський підприємець Ілон Маск, засновник компаній SpaceX і Tesla, випустить будівельні блоки, які можна поєднати в єдину споруду за принципом конструктора Lego. За допомогою цегли можна буде створювати скульптури і споруди без додаткових матеріалів. Розробкою проекту займеться компанія Маска The Boring Company, спеціалізована на бурильних роботах. Так звані Lego-цеглинки будуть виробляти з каменю, добутого під час буріння.