Екс-глава ДСНС Бочковський отримав півмільйона гривень компенсації за те, що його затримали на засіданні Кабміну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Екс-глава ДСНС Бочковський отримав півмільйона гривень компенсації за те, що його затримали на засіданні Кабміну

Гонтар Володимир / УНІАН

Державна казначейська служба виплатила екс-голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському 540 тис. грн за вимушений прогул, повідомляють «Українські Новини».

Про що мова?

На засіданні Кабінету міністрів 25 березня 2015 у прямому ефірі правоохоронці затримали Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Їх підозрювали у зловживанні службовим становищем, вимаганні хабарів у підлеглих, внесенні неправдивих відомостей у документи та легалізації доходів через рахунки в зарубіжних банках. Того ж дня Кабмін звільнив їх.

Пізніше Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського і Стоєцького на 2 місяці з можливістю вийти під заставу у 1,18 млн грн. Вони сплатили заставу й вийшли зі слідчого ізолятора. У листопаді того ж року обвинувальний акт проти Бочковського та Стоєцького передали в суд.

А гроші за що?

У квітні нинішнього року Окружний адміністративний суд Києва визнав звільнення Бочковського незаконним. Крім того, поновив його на посаді та зобовʼязав уряд перерахувати йому зарплату за період від дня звільнення (з 25 березня 2015). У цілому сума склала 546 тис. грн. Пізніше Міністерство внутрішніх справ оскаржило це рішення, а сам Бочковський намагався зайняти своє робоче місце в ДСНС. Проте в будівлю його не пустили. Уже в серпні на бік Бочковського став також Апеляційний суд Києва.

І що далі?

За словами адвоката Володимира Єніча, гроші Бочковскому виплатили ще в середині вересня. Він додав, що зараз Верховний суд розпочав провадження після касаційної скарги Кабінету міністрів, МВС і ДСНС. Вони намагаються оскаржити рішення попередніх судів, які відновили Бочковського на посаді.