«Росія повинна припинити свою безрозсудну поведінку». ЄС і НАТО засудили кібератаки РФ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Росія повинна припинити свою безрозсудну поведінку». ЄС і НАТО засудили кібератаки РФ

NATO / Flickr

Керівники Європейського Союзу та НАТО розкритикували кібератаки Росії проти низки країн і міжнародних організацій. Про це повідомляють прес-служби ЄС і НАТО.

«Союзники НАТО солідарні з рішенням голландських і британських урядів звернутися до Росії через кричущі спроби зруйнувати міжнародне право та інститути. Росія повинна припинити свою необачну поведінку, зокрема застосування сили проти своїх сусідів, спроби втрутитися у виборчі процеси та широкомасштабні кампанії з дезінформації», — заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

НАТО продовжить зміцнювати свої програми захисту і стримування для боротьби з гібридними погрозами, зокрема у кіберпросторі. У четвер, 4 жовтня, міністри оборони країн НАТО обговорили подальші дії щодо боротьби з кіберзагрозами.

У спільній заяві голова Європейської ради Дональд Туск, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні також засудили Росію. «Ми засуджуємо такі дії, які підривають міжнародне право і міжнародні інституції», — сказали вони. ЄС також планує зміцнювати кіберзахист.

У четвер, 4 жовтня, влада Великобританії звинуватила Головне розвідувальне управління Генштабу ЗС РФ у «безглуздих» кібератаках по всьому світу, в тому числі — у самій Росії. Влада ж Нідерландів звинуватила працівників ГРУ у спробі проникнути в систему Організації із заборони хімічної зброї.