У США назвали прізвища сімох співробітників ГРУ, яких підозрюють в кібератаках. ФБР показало їх фото

Дата:

Міністерство юстиції США опублікувало імена сімох співробітників російського ГРУ, яких звинувачують в кібератаках і незаконному зборі даних. Про це повідомляється на сайті Мінʼюсту.

Це Олексій Моренець, Євген Серебряков, Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадін, Олег Сотников і Олексій Мінін.

Ці громадяни, за даними Вашингтона, замішані в допінговому скандалі з WADA — вони атакували Міжнародний арбітражний суд і USADA. Повідомляється, що вони причетні до цілої серії кібератак — на Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій, ФІФА, ОЗХО, компанію, що управляє однією з американських АЕС.

Частина добутих у результаті хакерської атаки матеріалів і персональна інформація спортсменів, публікувалася від особи угруповання Fancy Bears — щоб схилити громадську думку на користь Росії в допінговому скандалі.

FBI

Імена Моренця, Серебрякова, Сотникова та Мініна називалися також владою Нідерландів. Їх вислали в квітні з країни за підозрою в плануванні хакерської атаки на штаб-квартиру ОЗХО . У них були дипломатичні паспорти.

Їх також підозрюють у спробі вкрасти документи, які стосуються розслідування катастрофи MH17. У одного з ГРУшников знайшли ноутбук, який раніше використовували для кібератак на прокуратуру і поліцію Малайзії. Фахівці цієї країни беруть участь у розслідування аварії літака в Донецькій області.

4 жовтня влада Великобританії звинуватили Головне розвідувальне управління Генштабу ЗС РФ «безглуздих» кібератаки по всьому світу, в тому числі — в самій Росії.