Вночі: футболісти Динамо втратили перемогу в матчі Ліги Європи, Маск висміяв Комісію з цінних паперів США, Apple та Amazon звинуватили в використанні китайських чіпів-шпигунів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Футболісти Динамо втратили перемогу в матчі Ліги Європи

Facebook / FC Dynamo Kyiv

«Динамо» не змогло перемогти чеський «Яблонець» у другому турі групового етапу Ліги Європи. Гра київського клубу на виїзді завершилася нічиєю — 2:2. На початку першого тайму кияни перемагали, зумівши забити в ворота противника два м’ячі. Але ще до перерви господарів поля відігрались і забили перший гол. Наприкінці гри «Яблонець» зрівняв рахунок, і «Динамо» втратило свою перевагу в матчі. Отож у турнірній таблиці український клуб має лише 2 бали та займає 3-тє місце.

Канада та США закликали Росію відмовитися від «виборів» на Донбасі

Дівєєв Сергій / УНІАН

Під час засідання ОБСЄ представники Канади та США закликали Росію вплинути на підконтрольних їй бойовиків на Донбасі, щоб припинити підготовку до так званих виборів. Вони заявили, що такі «вибори» порушуватимуть Мінські домовленості та будуть не більш законними, ніж так званий референдум у Криму під дулами російських автоматів. Канада і США наголосили, що вибори повинні організовувати відповідно до законодавства України, стандартів ОБСЄ і під моніторингом Бюро з демократичних інститутів і прав людини.

Ілон Маск зіронізував над Комісією з цінних паперів США

OnInnovation / Flickr

Засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск зіронізував на своїй сторінці в Twitter над Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC), з якою нещодавно уклав досудову угоду. У своєму повідомленні підприємець назвав департамент комісією зі збагачення. «Просто хочу сказати, що Комісія зі збагачення спекулянтів [Shortseller Enrichment Commission, SEC] виконує неймовірну роботу», — написав Маск. Заяву він опублікував через кілька годин після того, як федеральний суддя в Нью-Йорку зажадав від глави Tesla і SEC спільно обґрунтувати доцільність досягнутої ними досудової угоди.

Bloomberg: Китай міг вбудувати чіпи-шпигуни в сервери Apple і Amazon

Pixabay

Bloomberg повідомляє, що підрозділ армії Китаю вбудував невеликі чіпи у комп’ютерні сервери, які використовують американські компанії Apple і Amazon. Зазначено, що за допомогою цього шпигунського обладнання Пекін міг будь-коли отримати таємний доступ до комп’ютерів і даних. Невеликі чіпи завбільшки з кінчик добре заточеного олівця розроблені так, що їх не можна виявити без спеціальних інструментів. За даними видання, їх імплантували у материнські плати серверів під час конвейєрного виробництва на китайській території. Проте найдорожчі фірми у світі заперечують, що будь-коли купували сервери зі шпигунськими чіпами в материнських платах.

У США протестують проти призначення Кавано до Верховного суду

Wikipedia

У Вашингтоні відбулась демонстрація проти затвердження судді Бретта Кавано, якого звинувачують у сексуальних домаганнях, на посаду члена Верховного суду. До участі в акції закликали представники феміністського руху та правозахисні організації. Кілька тисяч протестувальників пройшли до адміністративної будівлі Сенату США. Поліція затримала понад 300 демонстрантів.