На переговорах у Мінську Кучму може замінити дипломат, який був заступником Порошенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Леонід Кучма бачить своїм наступником в Тристоронній контактній групі радника президента України Руслана Демченка, повідомляє Інтерфакс.

Кучма нагадав, що призначення представника України в Контактній групі — це право президента. Демченка він назвав «професіоналом і дипломатом зі стажем», який завжди був разом з ним. Кучма додав, що рішення про призначення нового представника України в ТКГ президент Петро Порошенко ще не прийняв.

Другий президент України зайняв місце в Контактній групі в лютому 2015 року. У кінці вересня цього року Кучма повідомив, що збирається покинути цю посаду, коли досягне критичного віку». 2 жовтня Кучма брав участь у своєму останньому засіданні ТКГ, на якому подякував колегам за роботу і попрощався.

Хто такий Руслан Демченко?

53-річний дипломат. У різний час працював консулом у Стамбулі (2000—2003), послом України в Сербії та Чорногорії (2003—2005). У лютому 2010 року Демченка призначили заступником тодішнього міністра закордонних справ Петра Порошенка.

З кінця лютого до початку березня 2014 року Руслан Демченко виконував обовʼязки міністра закордонних справ України. У вересні того ж року Порошенко призначив його своїм радником.