У Міннесоті птахи почали врізатися в машини. Поліція заявила, що пернаті пʼяні

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У Міннесоті птахи почали врізатися в машини. Поліція заявила, що пернаті пʼяні

Asdrubal luna / Unsplash

У місті Гілберт (штат Міннесота, США) вільшанки, омелюхи та інші птахи врізаються в лобові скла машин, натикаються на дерева та виглядають дуже дезорієнтованими, пише CNN.

Начальник поліції Гілберта Тай Текар вважає, що птахи пʼяні: вони їдять перестиглі ягоди, які через морози почали бродити, печінка птахів не може впоратися з токсинами, і вони пʼяніють.

Доцент кафедри лісу та екології дикої природи у Вісконсинському Університеті Ганна Піджон підтвердила, що птахи можуть напиватися, і це трапляється нерідко, проте більш характерно для пізньої зими або ранньої весни. Вільшанки та омелюхи переважно харчуються плодами, тому й пʼяніють частіше, ніж інші птахи.

Однак автор книги «Кишеньковий путівник National Geographic про птахів Північної Америки» Лора Еріксон зазначає, що жителі північної Міннесоти скаржаться й на дивну поведінку інших видів птахів — горобців та очеретянок, які не їдять ягоди. За її словами, зараз триває масова міграція цих птахів, вони літають низько над землею в пошуках їжі, а тому врізаються в машини та дерева.

У будь-якому разі начальник міської поліції закликав жителів не турбувати правоохоронні органи через птахів, а просто почекати — тверезіють вони досить швидко.