Німеччина також звинуватила російських хакерів у кібератаках. Каже, вони працюють на ГРУ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Німеччина також звинуватила російських хакерів у кібератаках. Каже, вони працюють на ГРУ

Leap Design / Unsplash

Слідом за Великобританією, Нідерландами, США і Бельгією, Німеччина звинуватила Росію у масштабних кібератаках протягом останніх років, пише Deutsche Welle.

«Федеральний уряд також виходить з того, що з високою долею вірогідності за компанією APT28 [угруповання хакерів, більш відоме як Fancy Bear] стоїть російська військова розвідка ГРУ. Ця оцінка базується загалом на дуже надійних власних фактах та джерелах», — заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Уряд Німеччини підтримав заяви Великобританії та Нідерландів про те, що російські хакери атакують міжнародні організації. «Ми засуджуємо такі напади на міжнародні організації та на обʼєкти наших союзників. І ми закликаємо Росію виконувати свої зобовʼязання та утримуватися від таких дій», — сказав Зайберт.

У пятницю, 5 жовтня, Росію у кібератаках звинуватила і Бельгія. Вона підозрює кібертерористів у крадіжці конфіденційного звіту щодо України з бельгійського МЗС у 2014 році.

4 жовтня про кібератаки за участі Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ заявили Великобританія, Нідерланди, США, Канада, Австралія і низка міжнародних організацій. Міністерство юстиції США опублікувало імена сімох співробітників російського ГРУ, яких звинувачують у кібератаках та незаконному збиранні даних. Це Олексій Моренець, Євген Серебряков, Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадін, Олег Сотников і Олексій Мінін.