Соратник Медведчука стверджує, що домовлявся купити NewsOne кілька місяців

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Соратник Медведчука стверджує, що домовлявся купити NewsOne кілька місяців

Депутат Верховної Ради Тарас Козак (фракція «Опозиційний блок») підтвердив, що 5 жовтня уклав угоду про купівлю телеканалу NewsOne. Про це йдеться в його заяві.

«Протягом останніх кількох місяців між менеджментом компанії, зазначеної в моїй офіційній декларації, і власником NewsOne проходили переговори про отримання права власності на телеканал. Вчора сторони дійшли остаточної згоди і підписали відповідну угоду», — заявив він.

Козак пообіцяв зробити все можливе, щоб телеканал продовжив мовлення, і не втручатися в його роботу. «Я не збираюся робити ніяких кадрових змін у керівництві та менеджменті телеканалу і втручатися в роботу журналістів, які, на моє переконання, роблять свою роботу якісно, чесно і професійно», — зазначив нардеп.

Раніше екс-власник телеканалу NewsOne, позафракційний народний депутат Євген Мураєв повідомив, що канал продали Козаку. Після цього колишній перший заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов заявив, що розриває договір про управління телеканалом, який уклав у серпні.

Козак — соратник Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна. Його приймальня знаходиться в одному приміщенні з офісом організації Медведчука «Український вибір — право народу». Козак є власником офшорної компанії-співвласника монополіста на ринку дистрибуції сигарет «Тедіс».

3 жовтня Верховна Рада підтримала проект постанови про введення санкцій проти телеканалів «112» і NewsOne. Санкції можуть включати в себе позбавлення ліцензій каналів, заборону на користування радіочастотами та блокування активів. При цьому секретар РНБО Олександр Турчинов стверджує, що санкції торкнуться тільки засновників каналів.