Суд призначив домашній арешт поліцейському, який бив людей у харківському метро

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Суд призначив цілодобовий домашній арешт одному з патрульних поліцейських, яких підозрюють у побитті людей у харківському метро. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила прес-секретар прокуратури Харківської області Вікторія Дубовик.

Всього провадження розпочали щодо чотирьох поліцейських. Трьох із них заарештували без права застави, а четвертого — відправили під домашній арешт. «Проте прокуратура подала апеляцію, і ми сподіваємося, що наступного тижня вона буде розглянута», — зазначила Дубовик.

У межах цієї справи правоохоронці розслідують 4 епізоди: два випадки побиття та два — хабарництва. «Це дві статті Кримінального кодексу — перевищення службових повноважень та одержання неправомірної вигоди», — додала вона.

Прокуратура Харківської області 5 жовтня повідомила про підозру чотирьом працівникам патрульної поліції, які знущалися та жорстоко били звичайних пасажирів метро в Харкові. Слідчі кваліфікували це як перевищення службових повноважень і встановили, що траплялося таке досить часто.