На Галапагоських островах украли 123 дитинчат гігантської черепахи

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
На Галапагоських островах украли 123 дитинчат гігантської черепахи

Mohamed Maail / Unsplash

З центру з розведення слонових черепах Arnaldo Tupiza на Галапагоських островах вкрали 123 дитинчат цих тварин, повідомляє Міністерство навколишнього середовища Еквадору.

«Вони були вкрадені відразу, усього 123. Це було пограбування», — сказав представник місцевої влади Вашингтон Паредес. Чиновник поскаржився, що центр, з якого викрали тварин, погано захищений. Прокуратура Галапагоських островів почала розслідувати викрадення черепах, проте не розголошує інформацію, щоб не зашкодити слідству.

На Галапагоських островах мешкає кілька десятків видів тварин, яких немає більше ніде на планеті. Ці місця приваблюють тисячі туристів щороку. Проте там часто бувають і браконьєри.

Центр Arnaldo Tupiza створили у 1993 році для розведення пʼяти видів гігантських черепах. Усього до крадіжки в заповіднику було 330 особин.

Слонові черепахи перебували на межі зникнення у другій половині XX століття — у світі залишалося всього 3 тисячі особин. Проте на початку XXI століття, завдяки вирощуванню в розсадниках, їх налічувалося близько 19 тисяч. Тим не менше вид загалом класифікують як «уразливий», а представників деяких підвидів критично мало.