Нурмагомедов переміг МакГрегора та зберіг титул чемпіона UFC. Після поєдинку поліція затримала його менеджера

Дата:
Нурмагомедов переміг МакГрегора та зберіг титул чемпіона UFC. Після поєдинку поліція затримала його менеджера

Harry How / Getty Images

Російський боєць Хабіб Нурмагомедов в четвертому раунді переміг ірландця Конора МакГрегора в бою за титул Абсолютного чемпіона бійцівського чемпіонату (UFC). Поєдинок проходив в американському Лас-Вегасі та тривав близько півгодини.

Нурмагомедов переміг у четвертому раунді — він провів придушливий прийом, після якого МакГрегор здався. Таким чином, бій завершився больовим прийомом Нурмагомедова.

Чому не віддавали пояс?

Після того як суддя завершив бій, почалися зіткнення між учасниками команд МакГрегора та Нурмагомедова. А сам переможець перестрибнув через огорожу і пішов битися в зал. Охоронці ледь змогли розняти їх, а МакГрегора відвели до приміщення під трибуною.

Перед оголошенням переможця глава UFC Дейна Уайт сказав Нурмагомедову, що не буде вручати йому чемпіонський пояс перед публікою, тому що це може спровокувати нову сутичку.

Після бійки поліція Лос-Анджелеса затримала менеджера Хабіба Нурмагомедова. Зал вони обидва покинули у супроводі поліцейських.

Чому переміг росіянин?

Три раунди з чотирьох пройшли переважно в партері, невигідному для МакГрегора положенні. Тільки у третьому раунді він зміг більш-менш довго битися у стійці.

Але в четвертому раунді він опинився внизу, Нурмагомедов над ним. Росіянин провів прийом придушення, і МакГрегор швидко постукав по руці Нурмагомедова — він програв.

Чому бій став таким популярним?

30-річного МакГрегора називають одним іх популярніших і касових бійців. Він ірландець, екс-чемпіон UFC у двох вагах. Зараз вони с дружиною Ді МакГрегор чекають на другу дитину. У 2017 році він зайняв четверте місце у списку найбільш високооплачуваних спортсменів світу Forbes, заробивши 99 мільйонів доларів.

Хабіб Нурмагомедов — 30-річний дагестанець, якому вдалося стати чемпіоном UFC, найбільшого промоушена в ММА. Своєю фішкою він зробив національну папаху, яку надягав перед боєм. В Америці вболівальники спочатку думали, що це перука, а потім самі стали приходити на його бої у папахах.

Поєдинок МакГрегора та Нурмагомедова дійсно став одною з найвідомійших подій року — на захід купили квитки такі зірки, як Деймон, Ілон Маск і Мел Гібсон. До початку бою фанати Хабіба атакували в соцмережах всіх, кого підозрювали в нелояльності до свого кумира.