Літаки США прибули в Україну на навчання Clear Sky 2018

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Літаки Військово-повітряних сил США F-15C Eagles і C-130J Super Hercules доставили в Україну для участі в перших в історії міжнародних навчаннях Clear Sky 2018. Про це посольство України в США повідомило на своїй сторінці в Facebook.

«Літаки ВВС США F-15C Eagles і C-130J Super Hercules прибули в Україну для участі в міжнародних військових навчаннях Clear Sky 2018, метою проведення яких є зміцнення миру та безпеки», — сказано в повідомленні.

Навчання відбудуться в середині жовтня на авіабазі в Старокостянтинові Хмельницької області та в інших регіонах України. У них також братимуть участь інші американські літаки: F-15D від 48-го винищувального крила, KC-135 від Іллінойсу та 100-ї повітряної заправки і MQ-9 з польського міста Мирославец.

Повітряна національна гвардія штату Пенсильванія надасть інструкторам диспетчерів з паралельних терміналів. У навчаннях ще візьмуть участь кілька додаткових підрозділів з Каліфорнії, Меріленду, Огайо, Нью-Йорка, Аляски, Вашингтону та баз у Європі.

Усього в Clear Sky 2018 візьме участь 950 осіб з 9 країн: Бельгії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії, України, Великої Британії та Сполучених Штатів.

Укінці жовтня цього року ЗСУ стануть учасником одних з найбільших стратегічних військових навчань НАТО за останні 30 років Trident Juncture 2018. Вони стартують у Норвегії 25 жовтня та триватимуть у повітряному просторі Норвегії, Швеції і Фінляндії.