Стрілянина в Одесі: нападників затримали у Білгороді-Дністровському. В «Автомайдані» кажуть, що потерпілий не має до них відношення

Дата:
Стрілянина в Одесі: нападників затримали у Білгороді-Дністровському. В «Автомайдані» кажуть, що потерпілий не має до них відношення

Поліція затримала двох чоловіків, які в ніч на неділю відкрили стрілянину по машині і поранили чоловіка. Про це повідомляє прес-служба Нацполиції області .

Затриманим готуються оголосити підозру у частині 2 ст. 15, частина 2 ст. 115 КК України — замах на умисне вбивство при обтяжуючих обставинах.

Імʼя потерпілого поки не називають, але сайт «Думська» пише, що це соратник лідера «Автомайдан Одеса» Євгена Резвушкина. Також повідомляється, що замах стався через конфлікт навколо одеських лото-маркетів.

Однак у самій організації цей факт заперечують. Голова руху Олексій Гриценко написав у своєму Facebook, що потерпілий не має відношення до «Автомайдану».

Одеські поліцейські затримали ще трьох учасників події зі стріляниною. Їх виявили вже на території Херсона. У чоловіків виявлено та вилучено пістолет, який направили на експертизу.

Національна поліція

У ніч на неділю в Одесі на світлофорі невідомі розстріляли автомобіль і поранили чоловіка. НП сталася в районі автозаправки — до Dodge підʼїхав Volkswagen, з нього вийшли кілька чоловіків, відкрили вогонь по задньому склу машини і втекли. Інцидент стався приблизно о 23:00 на вулиці Космонавта Комарова.

Поранений самостійно доїхав до заправки «Сокар», звідки викликав швидку і поліцію.

Його доставили в лікарню з вогнепальним пораненням поперековій області і стегна. Отримавши медичну допомогу, він відправився додому і буде лікуватися амбулаторно.

Це не перший збройний напад в Одесі. 22 вересня поранили в груди ведучого і одеського політика Олега Михайлика. За підозрою в цьому нападі затримали трьох чоловіків. За інформацією поліції, вони — члени злочинного угруповання, які влітку брали участь у перестрілці в Одесі. 27 вересня Київський районний суд Одеси заарештував без права застави всіх підозрюваних: Торніке Нагладзе, Манучара Варшанідзе і Лашу Герасіна.