«Важливо, що я роблю, а не вдягаю». Меланія Трамп відповіла критикам свого «колоніального» стилю

Дата:

Перша леді США Меланія Трамп різко відповіла на критику, хвилю якої вона отримала під час турне Африкою. З 2 жовтня дружина Дональда Трампа вже відвідала чотири африканські країни — Гану, Кенію, Малаві та Єгипет.

Що сталося?

Під час візиту до Кенії вбрання Меланії викликало шквал невдоволення з боку ЗМІ і користувачів соцмереж. Дружина президента США виїхала на сафарі в бежевих штанях, білій сорочці та білому корковому капелюху-шоломі, який є «символом європейського колоніалізму» і викликає асоціації з експлуатацією африканців, написала The New York Times.

У соціальних мережах заявили, що вона була схожа на рабовласника колоніального періоду.

Quelle / Carolyn Kaster

Що відповіла Меланія?

Перша леді США відповіла на критику через день, під час візиту до Єгипту. На короткому брифінгу на тлі знаменитих пірамід і сфінкса вона сказала журналістам: «Мені б хотілося, щоб люди звертали увагу на те, що я роблю, а не на те, що я одягаю».

Також Меланія Трамп підтримала Бретта Кавано, призначеного Сенатом на посаду судді Верховного суду, незважаючи на секс-скандали . Вона додала, що вважає його високою кваліфікованим фахівцем.

Перша леді США підкреслила, що не завжди згодна з думками, які пише її чоловік у Twitter: «Я висловлюю йому свою думку та поради. Іноді він слухає, іноді ні. У мене є свій голос, і для мене дуже важливо, щоб я висловила те, що відчуваю».

Коли її запитали, чи попросить вона коли-небудь президента прибрати свій телефон, місіс Трамп швидко відповіла: «Так!»