У Болгарії задушили директора телеканала, яка розслідувала розтрату грошей з фондів ЄС

Дата:
У Болгарії задушили директора телеканала, яка розслідувала розтрату грошей з фондів ЄС

Facebook / Вікторія Марінова

У болгарському місті Русе жорстоко вбили Вікторію Марінову, телеведучу і адміністративного директора місцевого телеканала TVN. Про це повідомляє Balkan Inside.

Про вбивство 30-річної Марінової заявив прокурор області Русе Георгій Георгієв. За його словами, тіло знайшли в міському парку в суботу.

«Смерть настала від ударів по голові і удушення, — додав він. — Її мобільний телефон, ключі від машини, окуляри і частина одягу були відсутні».

Він додав, що правоохоронці відпрацьовують всі версії вбивства, зокрема повʼязані з роботою Марінової.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив вбивство Марінової у Twitter і заявив про необхідність «повного і ретельного розслідування».

Марінова була адміністративним директором телеканала Русе TVN і нещодавно почала своє власне новинне ток-шоу — «Детектор». Поки канал не опублікував заяву з приводу вбивства.

Як повідомляє Politico, останній ефір Марінової був присвячений скандалу стосовно розкрадання коштів з фондів ЄС. Йшлося про розслідування групи болгарських журналістів щодо компаній, які беруть участь у проектах інфраструктури та фінансуються ЄС, але підпорядковуються місцевій владі. Стверджувалося, що 30—40% фінансування, отриманого на будівництво, було втрачено через корупцію та хабарі. До махінацій можуть бути причетні люди з найвищого керівництва держави, включно з прем’єром Бойко Борисовим.

Це третє вбивство журналіста в ЄС за останній рік: мальтійську журналістку Дафну Каруану Галичину підірвали в машині у жовтні 2017 року, а словацького репортера Яна Куцяка розстріляли у його ж будинку в лютому 2018 року.