Вночі: Україна здобула першу медаль на Юнацькій Олімпіаді, у Румунії провалився референдум про заборону одностатевих шлюбів, а в Італії пригрозили закрити аеропорти від мігрантів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Румунії провалився референдум про заборону одностатевих шлюбів

shemazing.net

У Румунії через низьку явку провалився референдум щодо змін у Конституції, які фактично заборонять одностатеві шлюби в країні. За підрахунками після закриття дільниць, всенародне голосування відвідали 20,41% громадян, в той час як мінімальна явка для визнання референдуму дійсним становить 30%. Зараз у румунській Конституції вживається ґендерно нейтральний термін «подружжя». На референдумі ж пропонували прописати в Конституції, що шлюб — це «союз між чоловіком і жінкою». Консервативні сили сподівались, що в майбутньому це не дозволило б одностатеві шлюби в країні.

Італія пригрозила закрити аеропорти для депортованих з Німеччини мігрантів

ria.ru

Уряд Італії пригрозив закрити аеропорти, якщо Німеччина поверне мігрантів, які прибули на територію ФРН через Італію. За словами працівників аеропорту Мюнхена, баварські чиновники планують першу масштабну депортацію до Італії найближчими днями. Йдеться про мігрантів, які прибули до Німеччини, однак були раніше зареєстровані в Італії. При цьому офіційно баварське міністерство внутрішніх справ відмовилося коментувати ситуацію.

Україна завоювала першу медаль на Юнацькій Олімпіаді

Дзюдоїст Олег Вередиба у ваговій категорії до 55 кг завоював «бронзу» і приніс українській збірній першу нагороду на Юнацькій Олімпіаді в Аргентині. Вередиба після поразки в півфіналі у боротьбі за бронзову медаль здолав французького дзюдоїста Романа Валадьє-Пікара. У перший день Юнацької Олімпіади мала шанс на медаль і дзюдоїстка Анастасія Балабан (вагова категорія до 44 кг), але свій бронзовий поєдинок вона програла. Літні Юнацькі Олімпійські ігри тривають у столиці Аргентини Буенос-Айресі з 7 по 18 жовтня. Україну на Олімпіаді представляють 55 спортсменів, які виступлять у 22 видах спорту.

У Бразилії завершився перший тур виборів

Twitter / SoleSoccol

У Бразилії завершилась робота виборчих дільниць на президентських виборах. Всього в голосуванні взяли участь близько 147 мільйонів громадян країн. За результатами екзит-полів, 45% голосів отримав кандидат від Соціал-ліберальної партії Бразилії Жаір Болсонару. Якщо за підсумками голосування жодному з кандидатів не вдасться отримати підтримку більше 50% бразильців, то 28 жовтня відбудеться другий тур виборів президента. За даними останніх опитувань, з високою ймовірністю в нього пройдуть ультраправий кандидат Болсонару та лівий кандидат Фернандо Хадда.

Глава Інтерполу пішов у відставку

Nicolas Liponne / NurPhoto via Getty Images

Глава Інтерполу Мен Хунвей, якого затримали в Китаї за підозрою в порушенні закону, 7 жовтня пішов у відставку. Посаду керівника відомства тимчасово займе представник Південної Кореї Кім Чон Ян. Під час 87-ї сесії Генасамблеї Інтерполу, яка відбудеться 18—21 листопада в Дубаї, буде обраний новий президент, чиї повноваження будуть діяти протягом двох років.