NY Post: США заморозили активи російського мільярдера Дерипаски у Вашингтоні та Нью-Йорку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
NY Post: США заморозили активи російського мільярдера Дерипаски у Вашингтоні та Нью-Йорку

Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

Влада США заморозила активи наближеного до президента Росії мільярдера Олега Дерипаски. Йдеться про маєтки у Вашингтоні та Нью-Йорку, повідомляє газета New York Post з посиланням на джерела в Мінфіні країни.

«Вашингтон заморозив активи Дерипаски в США, зокрема великі особняки на Манхеттені і у Вашингтоні», — зазначає видання.

За інформацією представників Мінфіну, федеральна влада також веде з мільярдером переговори про те, щоб він відмовився від операцій з активами в Європі, щоб не поставити їх під загрозу введення санкцій.

Відзначається, що будинок в одному з найпрестижніших районів Нью-Йорка Дерипаска купив у 2008 році за $42,5 млн.

У квітні 2018 року Олег Дерипаска опинився в списку росіян, проти яких Мінфін США ввів санкції. Під їх дію потрапили і підконтрольні бізнесменові компанії, у тому числі «Русал» — єдиний виробник первинного алюмінію в РФ. Санкції передбачають заморожування активів в США, а також заборону для американських громадян укладати угоди з цими компаніями.

Раніше американський журнал Time помістив на обкладинку жовтневого номера карикатуру «Всі люди царя. Як олігархи Путіна потрапили всередину команди Трампа». На ній у вигляді матрьошок зобразили президентів США і Росії, а також керівника виборчої кампанії Трампа 2016 року Пола Манафорта та російського мільярдера Олега Дерипаску.