Землетрус в Індонезії: супутник зняв відео масштабних руйнувань, кількість жертв зростає

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Супутник записав момент руйнування землетрусом індонезійського міста Палу. Відео опублікував представник національного Агентства з запобігання стихійним лихам Сутопо Нугрохо.

На кадрах видно, як бруд швидко затягує будинки двох районів — Балароа і Петобо, знищуючи все на своєму шляху.

Тим часом місцева влада повідомляє, що кількість жертв землетрусу на острові Сулавесі досягла 1944 осіб. До цього повідомлялося про 1763 загиблих. Пошуково-рятувальні роботи в місті Палу, найбільш постраждалому від землетрусу, тривають. Загальне число жертв, як очікується, буде ще більшим.

28 вересня в Індонезії стався найруйнівніший з 2004 року землетрус. Він викликав цунамі, в деяких місцях висота хвилі сягала шести метрів. Після цього в країні сталося ще кілька землетрусів. А 3 жовтня на острові Сулавесі почалося виверження вулкана.

Організація Обʼєднаних Націй виділила країні $15 млн на ліквідацію наслідків стихійного лиха. Президент Петро Порошенко також попросив Кабінет міністрів терміново надіслати гуманітарну допомогу Індонезії. Він підкреслив, що країна завжди голосувала за підтримку українських резолюцій ООН і є «справжнім другом і партнером» України.