У США живе найстарший перукар у світі. Йому 107 років і він досі працює повний день

Дата:

За годину їзди від американського міста Нью-Йорк живе найстарший у світі перукар — Ентоні Манчинеллі. Чоловікові 107 років, але він досі працює повний день у салоні краси, пише The New York Times.

Деякі клієнти приходять до нього вже більше 50 років, зробивши сотні стрижок.

«Я стриг їх батька, діда і прадіда — чотири покоління», — розповідає перукар.

Манчинеллі стриже волосся клієнтам пʼять днів на тиждень, з полудня до 20:00. У 2007 році, коли йому було 96 років, його внесли до Книги рекордів Гіннеса як найстаршого у світі перукаря, який працює. Він працює в перукарнях з 11 років. Сам родом з Італії, але з 8 років живе у США.

«Люди заходять і дуже дивуються, коли дізнаються, скільки йому років», — сказала власниця салону Джейн Динеза.

За її словами, чоловік ніколи не говорить, що він хворий, і не скаржиться на здоровʼя.

«Він може робити більше стрижок, ніж 20-річна дитина. Вони сидять там, дивлячись на свої телефони, текстові повідомлення... А він працює», — додає вона.

На питання про його довголіття, Манчинеллі відповідає, що він ніколи багато не курив і не пив. У нього є всі зуби, він не приймає жодних щоденних ліків. Не носить окуляри, а його руки все ще сильні. Але він не займається фізичними вправами.

«Я їм тонкі спагеті, тому не гладшаю», — жартує перукар.

Манчинеллі каже, що продовжує працювати, тому що це допомагає йому залишатися зайнятим. Так йому легше пережити втрату дружини, яка померла 14 років тому. Перед роботою він щодня відвідує її могилу.

У дні народження Манчинеллі салон закривається та влаштовує вечірку. В інші дні звичайну рутину переривають дзвінки від допитливих людей з усього світу, які хочуть зустрітися з незвичайним перукарем.

«Тепер я відчуваю, що я працюю на нього. Я отримую мільйон і один телефонний дзвінок від людей у всьому світі, які чули про нього і хочуть його відвідати», — додала власниця салону краси.