Крисіна перевозять із СІЗО до колонії в Донецькій області

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Крисіна перевозять із СІЗО до колонії в Донецькій області

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

«Тітушка» Юрія Крисіна, якого суд визнав винним у вбивстві журналіста Вʼячеслава Веремія, переводять до Торецької виправної колонії №2 для відбування покарання.

Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Тwitter.

«Ну що, температура спала. Пора і на місце відбування покарання. Юрія Крисіна, фігуранта справ про катування під час Майдану та про вбивство журналіста Вʼячеслава Веремія, етапують із СІЗО у Києві до виправної колонії в Донецькій області», — написала Сарган.

Юрій Крисін фігурує у двох справах. Перша — вбивство журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія у 2014 році. У грудні 2017 року Шевченківський суд Києва дав Крисіну 4 роки умовно. У червні цього року Апеляційний суд скасував попереднє рішення і змінив вирок на 5 років ув’язнення. 28 вересня Крисіна мали перевезти зі слідчого ізолятора до колонії в Торецьку. Дату визначили ще за два тижні, але не зробили це через погане самопочуття ув’язненого — у нього нібито підвищилась температура тіла.

Друге звинувачення проти Крисіна — викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Матеріали цього кримінального провадження досі розглядаються у Дарницькому райсуді Києва.

За даними слідства, у січні 2014 року біля станції метро «Петрівка» «тітушки» викрали відеооператора Владислава Іваненка, вивезли його в лісосмугу та катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію. Крисіна звинувачують у підбурюванні та пособництві у скоєнні злочину; незаконному позбавленні волі, викраденні людини; катуванні; хуліганстві; незаконному перешкоджанні масовим демонстраціям.

У цій справі фігурує ще один обвинувачений — Сергій Чемес. Він пішов на угоду зі слідством, визнав свою провину, і тому його засудили до 3 років і трьох місяців вʼязниці.

Чемес працював в охоронній компанії Юрія Крисіна. Саме Чемес, за даними слідства, затримав 19 лютого 2014 року журналіста Вʼячеслава Веремія, якого пізніше вбили «тітушки» разом з Крисіним.