САП передала обвинувальний акт проти нардепів Розенблата та Полякова до суду. Хоча депутати стверджували, що не отримували його

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спростувала слова нардепів Борислава Розенблата та Максима Полякова про те, що їм не намагалися вручити обвинувальні акти. Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

Там пояснили, що викликали депутатів неодноразово: поштою, телефоном, sms-повідомленнями та через різні месенджери (Whatsapp, Viber, Telegram). «Показово, що в завчасно визначені дні виклику всі підозрювані або раптово захворіли, або ж у їхніх захисників виникли невідкладні судові процеси», — зазначили в САП.

За словами прокурорів, замість походу за обвинувальним актом депутати «надавали перевагу виступу Президента України у Верховній Раді». Поляков взагалі відмовився отримувати повістку про виклик до прокуратури, мотивуючи це тим, що «справа до суду не дійде».

САП відзначає, що з усіх підозрюваних у «бурштиновій справі» лише один отримав обвинувальний акт, решта відмовилися у присутності понятих.

У САП нагадали, що згідно із процедурою прокурор повинен вручити стороні захисту, зокрема підозрюваним, обвинувальний акт перед тим, як направити його до суду. Незважаючи на відмову підозрюваних, 5 жовтня прокурори САП передали провадження до суду.

Минулого тижня Розенблат і Поляков заявили, що не отримували обвинувальний акт. Поляков додав, що не отримував навіть офіційного виклику для його одержання. Між тим Розенблат зазначив, що сьогодні збирається прийти до САП разом з адвокатами.

Перед цим адвокати Борислава Розенблата просили закрити кримінальне провадження проти нього у «бурштиновій справі», посилаючись на закінчення строків давності та на «секретне рішення» Окружного адмінсуду Києва.