Комітет Ради з регламенту дозволив парламенту зняти недоторканність з нардепа Колєснікова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Регламентний комітет Верховної Ради схвалив подання генерального прокурора про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Дмитра Колєснікова, передає Інтерфакс-Україна.

Генпрокурор Юрій Луценко на засіданні комітету пояснив, що Колєсніков зловживав службовим становищем, коли був головою Агентства державного майна України. Відомство змінило цільове призначення двох корпусів держпідприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади» в Дніпрі. Їхня загальна площа — майже 7 тис. кв. м.

За словами Луценка, ці корпуси вивели з власності підприємства і пізніше приватизували. Генпрокурор зазначив, що це підприємство в 2004 році отримало статус стратегічного, що забороняє відчужувати його майно. Інститут займався розробкою ракет для ракетних комплексів, а дії Колєснікова, на думку Луценка, призвели до знищення його потенціалу.

Луценко додав, що зараз корпуси підприємства повернули в держвласність, йдуть роботи по відновленню виробництва. Подання на Колєснікова генпрокурор вніс у парламент повторно 18 вересня.