Microsoft зупинила оновлення Windows 10, яке «зʼїдало» файли користувачів

Дата:

Корпорація Microsoft у понеділок, 8 жовтня, призупинила дію оновлень ОС Windows 10 через численні скарги користувачів. Про це повідомлено на сайті компанії.

Нова версія оновлень для «десятки» вийшла 2 жовтня. Вони не встановлювалися автоматично, користувачам пропонувалося завантажити та зробити апдейт вручну.

Через кілька днів Microsoft отримала величезну кількість скарг на некоректну роботу ОС Windows 10 після оновлень. Проблеми стосувалися доступу до інтернету, несумісності драйверів та сповільнення роботи системи.

Куди зникали документи?

Однією з найбільш серйозних скарг користувачів стало те, що після установки апдейту пропадали особисті файли з папки «Мої документи».

Один користувач Windows 10 поскаржився на форумі Microsoft, що після оновлення система видалила всі його файли за 23 роки обсягом 220 Гб. «Файли зберігалися на диску C: / Users / ... / Documents /. Усі файли видалені. Це неймовірно, я користуюся Microsoft з 1995 року, і зі мною нічого схожого не траплялося», — написав він.

Повернення до попередньої версії Windows 10 не допомагало вирішити проблему. Імовірно, причиною неполадок стала некоректна робота сховища OneDrive під час оновлення.

Що кажуть розробники?

Microsoft попросила всіх постраждалих звʼязатися зі службою технічної підтримки за номером +1-800-MICROSOFT (в Україні 0-800-308-800 або 044-230-5101).