«Нічого не змінилося». У Путіна не вірять у причетність спецслужб РФ до зламу Організації із заборони хімічної зброї

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Офіційний Кремль заперечує звинувачення в причетності російських спецслужб до спроби зламати систему Організації з заборони хімічної зброї та крадіжки документів розслідування катастрофи MH17, повідомляє ТАСС.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив, що Росія готова розглядати докази щодо інциденту з кібератаками, якщо отримає їх від Нідерландів через офіційні канали, а не від ЗМІ. За словами Пєскова, для Росії дані, які опублікували зарубіжні медіа, «не є вагомими доказами».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «нічого таємного в поїздці російських фахівців в Нідерланди» не було. «Це була рутинна поїздка, вони не ховалися ні коли заселилися в готель, ні коли прилетіли в аеропорт, ні коли відвідували наше посольство», — зазначив Лавров.

Він додав, що коли росіян затримали, «нічого їм не пояснили», не дали звʼязатися з представниками російського посольства в країні й попросили їх виїхати.

Влада Нідерландів 4 жовтня звинуватила працівників Головного розвідувального управління Генштабу ЗС Росії у спробі проникнути в систему ОЗХО, а також вкрасти документи щодо розслідування катастрофи MH17.

Чотирьох підозрюваних у цьому злочині вислали з Нідерландів у квітні. У них були дипломатичні паспорти, оформлені на Олега Сотникова, Олексія Моренця, Євгенія Серебрякова та Олексія Мініна.