«У перші дні буде пекло на дорогах». На початку листопада знесуть Шулявський шляхопровід

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«У перші дні буде пекло на дорогах». На початку листопада знесуть Шулявський шляхопровід

Соколовська Інна / УНІАН

Будівельники знесуть Шулявський шляхопровід 3—4 листопада, у перші вихідні місяця, щоб побудувати новий. Про це повідомляє київське комунальне видання «Вечірній Київ».

«Демонтувати Шулявський шляхопровід будемо повністю. Першими знесемо прогонові споруди, опори, потім і фундамент до ростверків. Поле з паль (частину фундаментів) доведеться покинути. Є висновок експертизи, що старі фундаменти не придатні для нових сучасних й майбутніх навантажень», — розповів головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Олександр Здольник.

У найближчі дні знесуть кіоски, які ще залишилися біля станції метро «Шулявська». Зараз будівельники переносять й розширюють зливову каналізацію, водогін, телефонні й електрокабелі. «Все робиться з таким розрахунком, аби на майбутнє був простір для якихось інших інженерно-транспортних рішень», — зазначив інженер.

«Звичайно, у перші дні буде пекло на дорогах, але, сподіваємось, не дуже довго. Зараз встановлюють дорожні знаки й нові світлофори для об’їзду транспортом будівельної зони», — сказав Здольник.

Водіям рекомендують обʼїздити вулицями Нестерова, Цедика, Гарматною та Виборзькою. Контактну мережу для тролейбусів вже переобладнали. Під час робіт проспект Перемоги не будуть перекривати повністю, лише частково обмежуватимуть рух на одній смузі. Будівельники планують працювати вночі.

Реконструкція Шулявського шляхопроводу триватиме півтора роки і коштуватиме 830 мільйонів гривень.