Bellingcat: Справжнє імʼя другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів — Олександр Мішкін. Він військовий лікар

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Bellingcat: Справжнє імʼя другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів — Олександр Мішкін. Він військовий лікар

Справжні імʼя та прізвище Олександра Петрова, підозрюваного в отруєнні Сергія Скрипаля, — Олександр Мішкін, він працівник ГРУ і військовий лікар. Про це повідомляє Bellingcat.

Мішкін народився в 1979 році в селі Лойга (Архангельська область, Росія). Здобув медичну освіту у військовій академії, під час навчання його завербувало ГРУ. У 2010 році Мішкін переїхав до Москви, де отримав нові документи на імʼя Олександра Петрова. До початку вересня 2014 року він був зареєстрований в Москві на Хорошевському шосе 76Б — це адреса штаб-квартири ГРУ.

Bellingcat

У період з 2011 до 2018 року Мішкін багато подорожував під новою особистістю, зокрема в Україну та самопроголошену Придністровську республіку. Остання його поїздка в цьому напрямку датується груднем 2013 року, коли в Києві вже почався Євромайдан.

У вересні журналісти Bellingcat спільно з Insider зʼясували, що під особистістю іншого підозрюваного в отруєнні Скрипаля Руслана Боширова ховається полковник ГРУ і «Герой Росії» Анатолій Чепіга. Пізніше цю інформацію підтверджували також інші джерела.