«Люди сидять у автобусах, не у всіх є гроші кудись їхати». Користувачі соцмереж — про евакуацію з Ічні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Через вибухи на військових складах в Ічні (Чернігівська область) жителів населених пунктів, які розташовані недалеко від місця події, евакуювали.

Користувачі соцмереж пишуть про евакуацію 10 тис. осіб, а також про те, що перекриті дороги, і просять допомогти їм виїхати з епіцентру подій.

Інформацію про евакуацію 10 тис. людей підтвердив Генеральний штаб Збройних Сил. Особовий склад сховища та жителів, які проживають на адміністративній території арсеналу, евакуювали в населений пункт Буди (за попередніми даними, близько 860 осіб). Людей вивозять близько 20 автобусів Ічнянської районної державної адміністрації Чернігівської області.

В Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що кількість евакуйованих станом на 9:30 зросла до 12 тисяч. Щоб вивезти жителів з небезпечної зони використовують 35 автобусів.

Пожежа на військовому складі в Ічні сталася сьогодні вночі, близько 3:30. З місця події евакуювали людей. У Міністерстві оборони пояснили, що у звʼязку з вибухом на 6-му арсеналі по всій Чернігівській області ввели обмежувальні заходи. Масштаб уточнюється. Про пожежу повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Розгорнутий штаб з ліквідації надзвичайної події.

Місцеві мешканці залишають свої будинки. У соцмережах пишуть, що чують потужні вибухи від військового складу в районі сіл Дружба та Августівка. У мережі публікують фото та відео вибухів.