Генштаб: Постові на складах поблизу Ічні розповіли про 4 вибухи, які призвели до пожежі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Під час опитування постові охорони військових складів поблизу Ічні (Чернігівська область) заявили про чотири вибухи в різних місцях складу, після яких почалася пожежа.

За словами заступника глави Генштабу Збройних Сил генерал-майора Родіона Тимошенка, спочатку сталися два вибухи одночасно, після — ще два з інтервалом. Вибухи відбувалися в різних місцях військових складів. Тимошенко додав, що СБУ розглядає різні версії того, що сталося, зокрема диверсію.

Тимошенко також спростував інформацію, яку раніше поширила Державна служба з надзвичайних ситуацій, про те, що на території арсеналу знаходилося 88 тис. тонн боєприпасів .

Він додав, що інтенсивність вибухів знизилася — приблизно один на пʼять хвилин. На території складів видно задимлення, пожежа охопила 5 сховищ боєприпасів, що становить приблизно 10% арсеналу. Зараз проводиться розвідка осередків пожежі.

Також заступник голови Генштабу додав, що раніше з цих арсеналів вивезли майже 50% боєприпасів і відправили їх на інші склади, де вони зберігаються в підземних сховищах. Тимошенко підкреслив, що серед боєприпасів на арсеналі під Ічнею більшою мірою стрілецька зброя, а також деталі інших боєприпасів. Крім того, за словами Тимошенка, на арсеналі раніше посилювали охорону.

Пожежа на військовому складі поблизу міста Ічня сталася сьогодні вночі, близько 3:30. У Міністерстві оборони пояснили, що через вибухи на 6-му арсеналі по всій Чернігівській області ввели обмежувальні заходи. Масштаб НС уточнюється. Станом на 9:30 з населених пунктів поблизу арсеналу евакуювали 12 тис. осіб. Чернігівська облдержадміністрація організувала 18 пунктів для прийому евакуйованих і просить допомогти з водою, продуктами і одягом для них.