«Був сільським діджеєм». Журналісти знайшли односельців «отруйника» Скрипалів Петрова-Мішкіна

Дата:

Журналісти російської служби BBC знайшли односельців офіцера ГРУ Олександра Мішкіна, якого підозрюють в отруєнні сімʼї Скрипалів у Солсбері. Про це йдеться в матеріалі ВВС.

Рідне селище Мішкіна — Лойга в Архангельській області. Його сімʼя не мала нічого спільного з військовою службою — батько займався лісовою промисловістю.

Односельці говорять, що Мішкін добре вчився в школі й був діджеєм у рідній Лойзі.

Уродженець Лойги Денис Краснов ходив з ГРУшником до однієї школи. Земляк упізнав Мішкіна на фотографіях з паспорта, раніше опублікованих виданнями Bellingcat і The Insider, а також за знімком британської візи Петрова, оприлюдненим владою Великої Британії.

Чула про мешканця Лойги Олександра Мішкіна й інша його землячка, Марина Чобану. Утім, вона не змогла впізнати його на світлині, пославшись на те, що давно виїхала з селища.

Напередодні представники Bellingcat опублікували розслідування та заявили, що справжні імʼя та прізвище Олександра Петрова, підозрюваного в отруєнні Сергія Скрипаля — Олександр Мішкін, він працівник ГРУ і військовий лікар.

Мішкін народився 1979 року в селі Лойга (Архангельська область, Росія). Здобув медичну освіту у військовій академії, там же під час навчання його завербувало ГРУ. У 2010 році Мішкін переїхав до Москви, де отримав нові документи на імʼя Олександра Петрова. До початку вересня 2014 року він був зареєстрований у Москві на Хорошевському шосе, 76Б — це адреса штаб-квартири ГРУ.