«Самопоміч» уклала політичний союз із партією соратника Гриценка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія «Демократичний альянс» уклала політичну угоду з партією «Самопоміч», повідомляє прес-служба політсили.

В «ДемАльянсі» зазначили, що партії будуть разом боротися за перемогу на президентських, парламентських і місцевих виборах.

Як передають Українські Новини, на прес-конференції в Києві лідер «Демократичного альянсу» Василь Гацько заявив, що його політсила буде підтримувати кандидатуру глави партії «Самопоміч» Андрія Садового на виборах президента.

Раніше Садовий в інтервʼю theБабелю заявив, що не буде обʼєднуватися з лідером «Громадянської позиції» Анатолієм Гриценком на президентських виборах. «На етапі президентських виборів кожен має можливість показати свою програму та команду», — пояснив мер Львова.

У 2014 році «Демократичний альянс» делегував у склад «Громадянської позиції» кількох представників своєї партії для участі в парламентських виборах. Друге місце в списку партії Гриценка тоді отримав лідер «ДемАльянсу» Василь Гацько, тринадцяте — екс-заступник голови політсили Віктор Андрусів, а тридцять третє — заступник голови Наталія Соколенко. Це рішення партійного зʼїзду тоді розкритикували багато членів самого «ДемАльянсу».