Засуджений у Криму політвʼязень Балух припиняє голодування

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Український політвʼязень Володимир Балух вирішив припинити голодування проти вироку російського суду. Лист активіста на прес-конференції в Києві зачитав архієпископ УПЦ КП Климент, повідомляє Кримська правозахисна група.

«Розуміючи наслідки дієвого дотримання мною тексту цієї заяви, звертаюсь до Вас і прошу виконати свою останню волю: у разі фізичної або психічної смерті не залишати моє тіло на окупованій території. Місце перебування тіла лишаю обрати своїй родині», — написав в Балух у листі.

В анексованому Криму російський Верховний суд 3 жовтня змінив вирок українському політвʼязню Володимиру Балуху з 5 років позбавлення волі на 4 роки 11 місяців ув’язнення. Суддя пом’якшив покарання активісту на один місяць після розгляду його апеляції.

Володимир Балух почав безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Тоді набув чинності вирок російського суду у сфабрикованій проти активіста справі — 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів. З перервою він тримав голодування понад 200 днів.