Голодування Сенцова: тюремники стверджують, що режисер почав їсти та навіть набрав майже 2 кг

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Голодування Сенцова: тюремники стверджують, що режисер почав їсти та навіть набрав майже 2 кг

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Валерій Максименко заявив, що український політвʼязень Олег Сенцов почав їсти після голодування, пише «Медиазона».

Чиновник розповів виданню, що Сенцов поправився на 1,8 кг. «Він сьогодні поїв. І сніданок, і кашу, і вже навіть сьогодні пообідав: і бульйончик, і курочку», — сказав Максименко.

Перед цим уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак заявив, що Сенцов продовжує голодування. Максименко у відповідь на це зауважив, що Сак останнім часом не бував у колонії, де знаходиться режисер.

У вівторок Олег Сенцов очолив список фіналістів на здобуття премії Сахарова від Європарламенту. Він набрав 29 голосів у попередньому голосуванні комітетів. Перед цим у ФСВП відзначили, що Сенцов почав роботу над сценарієм фільму про життя увʼязнених.

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова 5 жовтня отримала офіційне підтвердження того, що Олег Сенцов припинив голодування. Перед цим Глава Ради з прав людини при президенті РФ повідомив, що Сенцов у присутності адвокатів написав заяву про те, що припиняє голодування.

Після цього Сенцов у листі до своєї сестри Наталії Каплан розповів про те, що його внутрішні органи знаходяться у критичному стані. «У серці почалися аритмія з ішемією, нирки забилися і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишечник, мозок — там все», — написав режисер.