Убивство журналістки в Болгарії: затримали громадянина Румунії українського походження

Дата:

У поліції Болгарії розкрили подробиці щодо затриманого за підозрою у вбивстві директора та ведучої регіонального каналу TVN Вікторії Марінової. Про це повідомляє ВВС.

Начальник поліції Русе Теодор Атанасов заявив, що 30-річного чоловіка зараз допитують і перевіряють його алібі. Офіційно йому не повідомили про підозру.

За словами Атанасова, затриманий — громадянин Румунії українського походження. При обшуку у чоловіка виявили молдавський паспорт. Його затримали на 24 години.

Тіло Вікторії Марінової було знайдено 6 жовтня у міському парку Русе, неподалік від річки Дунай. Її зґвалтували та задушили. Правоохоронці відпрацьовують всі версії злочину, зокрема повʼязані з роботою Марінової.

Марінова була адміністративним директором телеканалу Русе TVN і недавно почала власне новинне ток-шоу — «Детектор».

Останній ефір Марінової був присвячений скандалу, повʼязаному з розкраданням коштів із фондів ЄС .Йшлося про розслідування групи болгарських журналістів щодо компаній, які беруть участь у проектах інфраструктури і фінансуються з ЄС, але підпорядковуються місцевій владі.

Стверджувалося, що 30—40% фінансування, отриманого на будівництво, було втрачено через корупцію та хабарі. До махінацій можуть бути причетні люди з вищого керівництва держави, включно з премʼєром Бойко Борисовим.

Це третє вбивство журналіста в ЄС за останній рік: мальтійську журналістку Дафну Каруану Галичину підірвали в машині в жовтні 2017 року, а словацького репортера Яна Куцяка розстріляли у його ж будинку в лютому 2018 року.