Помічником нардепа Дейдея працює екс-«беркутівець», який розганяв Майдан. Депутат не бачить у цьому проблеми

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Колишній боєць спецпідрозділу «Беркут» Віктор Ейсмонт працює помічником депутата Верховної Ради Євгена Дейдея, повідомила у Facebook адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська.

За її словами, проти Ейсмонта і його товариша зі служби Володимира Мохони триває суд. Їх звинувачують у тому, що 30 листопада 2013 року вони незаконно затримували людей, протидіяли мирним зборам та свідомо вносили неправдиві відомості в рапорт.

«Іншими словами у тому, що заламали протестувальника, який упав під натиском і градом ударів «колег», затягли в автозак, а потім на «прохання» керівництва зготували брехливий рапорт для притягнення затриманого до адмінвідповідальності», — зазначила Закревська. Суд уже почав зачитувати обвинувачувальний акт.

У коментарях до посту Дейдей підтвердив, що Ейсмонт — його помічник і додав, що він служив у зоні АТО та має статус учасника бойових дій. «Я знаю цього хлопця як бійця. Людину, яка давала Присягу і звикла виконувати накази. І якщо вже бути чесними, то в 2013 він теж виконував наказ», — зазначив нардеп.

Дейдей вважає, що його помічник був виконавцем, а притягати до відповідальності потрібно насамперед керівників, адже їх «відповідальність за ті події набагато більша, ніж відповідальність рядових бійців».

У вересні Дейдей втратив орден «За мужність» III ступеня, який він отримав у 2014 році.