Прокуратура США почала розслідувати масовий витік даних з Google+

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Прокуратура США почала розслідувати масовий витік даних з Google+

NESA by Makers / Unsplash

Прокуратура як мінімум двох американських штатів почала розслідування щодо компанії Google через проломи, які призвели до витоку персональних даних 500 тис. користувачів, пише Reuters.

Прокуратура штату Коннектикут розслідує, як саме стався витік, чи було оприлюднено важливу для користувачів інформація, та що зробила компанія для того, щоб запобігти таким ситуаціям у майбутньому. Розслідування почала і прокуратура штату Нью-Йорк.

У Європі новини про проблеми соцмережі Google+ також привернули увагу. Комісія із захисту даних зробила запит до компанії на інформацію про витік, щоб зрозуміти «деталі порушення, включаючи характер, вплив та ризик для окремих осіб». Ця комісія контролює, щоб на території Європейського Союзу дотримувалися права людей на захист персональних даних, а також Загальний регламент щодо захисту даних (GDPR).

Google 8 жовтня визнала, що сторонні особи могли отримувати доступ до особистих даних 500 тис. користувачів соцмережі Google+ через баг. За даними ЗМІ, доступ до інформації треті особи мали з 2015 до березня 2018 року. Компанія вирішила закрити Google+.