Вибухи біля Ічні: волонтери збирають допомогу для евакуйованих. Що потрібно та куди приносити?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

«Жителі населених пунктів біля Ічні, де горять військові склади, ночують на матах у спортзалах і потребують допомоги», — пише в Facebook керівник обласної організації «Правого Сектора» в Чернігові Наталія Іранка.

За її словами, серед тих, хто ночує в спортзалах, багато людей похилого віку та маленьких дітей. Волонтери збирають для них допомогу, потрібні памперси 3, 4 і 5 розмірів, дорослі памперси розмірів S та M; дитячі тапочки, засоби особистої гігієни та теплі дитячі речі.

Також, за словами волонтерів, потрібні тапочки для дорослих, дитяча вода, ліки від тиску, ковдри, дитячі пюре. Допомогу приймає Катерининська церква в Чернігові.

У столиці збір допомоги організувало «Чернігівське земляцтво у Києві», повідомляє «Громадьске радіо». Депутат Київської міськради Дмитро Михайлик розповів, що потрібні теплі речі, електрообігрівачі, дитяче харчування, питна вода.

Пункт прийому допомоги знаходиться на вулиці Малишка, 25/1. Михайлик відзначив, що треба приносити речі. Гроші в пункті не приймають.

У ніч на вівторок поблизу Ічні (Чернігівська область) виникла пожежа на 6-му військовому арсеналі. Вогонь охопив близько третини складів, почали вибухати боєприпаси. З прилеглих населених пунктів евакуювали 12,5 тисяч осіб, багато будинків залишилися без світла та газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне та автомобільне сполучення.