Помічник голови Goldman Sachs покінчив із собою. Він украв у шефа сотні пляшок вина

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Помічник генерального директора банківської групи Goldman Sachs Девіда Соломона покінчив із собою після звинувачень у тому, що він украв у шефа кілька сотень пляшок дорогого вина. Про це пише Bloomberg.

41-річний Ніколас де Мейєр викинувся з вікна свого номера на 33-му поверсі готелю Carlyle у Нью-Йорку. Де Мейєр працював із Соломоном з 2008-го до листопада 2016 року. Його звинуватили у крадіжці сотень пляшок, зокрема сімох пляшок вина, яке вважається найбільш рідкісним і найдорожчим у світі.

Що це за історія?

Глава Goldman Sachs відомий своєю пристрастю до колекціонування вин. До обовʼязків де Мейєра входило отримання вин, їх відправлення у квартиру Соломона на Манхеттені, доставка у підвал голови Goldman Sachs в Іст-Хемптоні. Соломон виявив крадіжку в листопаді 2016 року. Тоді де Мейєр зізнався в тому, що взяв вино, і пообіцяв повернути його.

Натомість підозрюваний втік і провів 14 місяців за кордоном. У січні він повернувся до США, де його заарештували. Де Мейєр провів наступні два місяці у федеральній вʼязниці, поки його не звільнили під заставу в один мільйон доларів.

Що він вкрав?

За даними слідства, де Мейєр поцупив кілька сотень пляшок з колекції Соломона. Серед них — сім пляшок французького Domaine de la Romanee-Conti. Це бургундське вино, яке вважають одним з найкращих, найдорожчих та найбільш рідкісних у світі. Соломон купив ці вина за $133,6 тис. Загальна вартість вкраденого — понад $1,2 млн.

Що таке Goldman Sachs?

Девід Соломон очолив структуру в липні. Goldman Sachs є одним з найбільших у світі інвестиційних банків. Він займається торгівлею цінними паперами, інвестиційним менеджментом та іншими фінансовими послугами. Капіталізація банку перевищує $100 млрд.