Великобританія першою у світі запровадила посаду міністра із запобігання самогубствам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Великобританія першою у світі запровадила посаду міністра із запобігання самогубствам

Rob Stothard / Getty Images

Уряд Великобританії заснував першу у світі посаду міністра із запобігання самогубствам, повідомляє The Guardian.

На це місце премʼєр-міністр Тереза Мей призначила Джекі Дойл-Прайс. Зараз вона обіймає посаду міністра охорони психічного здоровʼя та боротьби з нерівністю.

В уряді вважають, що ця ініціатива допоможе покінчити з негативними стереотипами, які заважають жителям Великобританії звертатися по допомогу в подібних ситуаціях.

The Guardian наводить дані Управління національної статистики Великобританії, згідно з якими у 2017 році на території Сполученого Королівства 5 821 людина покінчила життя самогубством. При цьому суїцид — основна причина смерті чоловіків у віці до 45 років.

Мей вважає, що необхідно розпочати загальнонаціональну кампанію щодо попередження суїцидів. Крім того, її уряд збирається виділити кошти для відстеження здоровʼя учнів шкіл, включно із моніторингом їхнього психологічного стану.

Також премʼєр-міністр пообіцяла виділити 1,8 млн фунтів благодійній організації Samaritans. Цей фонд допомагає людям, які перебувають у стані емоційних переживань і намагаються побороти стрес та думки про суїцид.