«Ви Мішкін? — Так». У Москві за адресою «отруйника Скрипалів» Мішкіна-Петрова живе невисокий чоловік — його тезко

Дата:

Журналісти «Дождя» відвідали квартиру підозрюваного в отруєнні сімʼї Скрипалів у Солсбері Олександра Мішкіна. Квартира знаходиться в Академічному районі на південному заході Москви, у ній за паспортом прописаний Мішкін.

Фото паспорта Мішкіна з даними про прописку надала розслідувальна група Conflict Intelligence Team. Це фото фігурувало в документах про продаж машини та у страхової базі ОСАЦВ. У травні 2018-го Мішкін купив авто Мерседес-Бенц у Анатолія Чепіги (Боширова), якого також підозрюють у отруєнні Скрипалів.

Хто був у квартирі?

Журналіст «Дождя» подзвонив в квартиру з чорними металевими дверима. Вийшов невисокий лисуватий чоловік, який заявив, що він і є Олександр Мішкін. Але по батькові він — Дмитрович (соратник Чепіги по батькові — Євгенович). Він заявив, що нічого не знає про свого тезка з ГРУ, тільки «бачив новини в Інернеті».

Тезко Мішкіна додав, що працює у «паливо-енергетичному секторі», а цю квартиру купив у 2013 році у «дідуся з бабусею», яким її видала держава. Документи, що підтверджують особу, він не показав.

Про що йдеться в документах?

Журналісти «Дождя» отримали виписку з Держреєстру нерухомості. За документами квартира Мішкіна з 2013 року належить трьом жінкам — Надії, Олені та Мирославі Мішкіним.

Напередодні Bellingcat і The Insider опублікували деталі біографії Олександра Мішкіна — співробітника Головного управління Генштабу ЗС РФ. Журналісти дізналися, що Мішкін отримав Зірку Героя Росії з рук російського президента Володимира Путіна у 2014 році, а також квартиру в Москві.

Крім того, він приїздив до України під час Майдану.