«Отруйники» Скрипаля стежили за ним у Чехії у 2014 році

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Отруйники» Скрипаля стежили за ним у Чехії у 2014 році

Youtube / PolitRussia

Співробітники російської розвідки Олександр Петров (справжнє імʼя — Олександр Мішкін) і Руслан Боширов (Анатолій Чепіга), яких Великобританія підозрює у отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, побували у Чехії чотири роки тому.

Вони прибули до країни в жовтні 2014 року та таємно спостерігали за Сергієм Скрипалем. Про це повідомляє «Чеське радіо» з посиланням на джерело в розвідслужбах країни.

Росіянин на імʼя Петров жив в одному з готелів міста Острава з 13 до 16 жовтня. Потім він поїхав до Праги. Його ймовірний напарник Боширов відвідав Прагу 11 жовтня. Як стверджує джерело, у цей час Скрипаль повинен був приїхати до Чехії, щоб зустрітися зі співробітниками чеських спецслужб. Дати його перебування в Чехії у жовтні 2014 року не вказані.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в місті Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Журналісти Bellingcat зʼясували, що під особистістю Руслана Бошірова ховається полковник ГРУ і «Герой Росії» Анатолій Чепіга. Цю інформацію пізніше підтвердили й інші джерела. А справжні імʼя та прізвище другого підозрюваного Олександра Петрова — Олександр Мішкін, він співробітник ГРУ та військовий лікар.